Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 struka praziluka, 2 mlada luka, ½ ljubičastog luka, 1 crna rotkva, 250 g pečenice, 1 šolja kuvanog, kukuruza šećerca, 200 g dimljenog kačkavalja, 50 g majoneza, 400 g pavlake, 4 kašike krem sira, so, biber
Priprema:
Najpre pripremite veću staklenu činiju u kojoj ćete pripremati salatu. Praziluk, ljubičasti i mladi luk dobro operite, a zatim isecite na kolutiće, a crnu rotkvu oljuštite i narendajte. Pečenicu isecite, a kačkavalj narendajte na krupnije rende. Kukuruz šećerac skuvajte, ocedite od viška vode i dodajte u činiju za salatu. I ostalo povrće pomešajte sa mesom i kačkavaljem, a potom dodajte krem sir, pavlaku i majonez. Začinite po ukusu i ukrasite po želji – maslinama, susamom ili peršunom. Prekrijte činiju plastičnom folijom, a zatim odložite u frižider kako bi se dobro ohladila pre služenja. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari