Za testo:
Pomešajte brašno i so, dodajte puter isečen na kockice i mast. Mesite prstima dok masa ne počne da liči na mokri pesak. Dodajte kašiku po kašiku vode dok se testo ne sjedini. Prebacite testo na radnu površinu i mesite par minuta. Zamotajte testo u providnu foliju i ostavite u frizider na 1 sat.

Za fil:
Pomešajte jabuke isečene na listice, limunov sok, brašno muskatni orah, cimet, šećer i vanila ekstrakt. Ostavite da jabuke puste sok 10-15 minuta.
Zagrejte rernu na 200 C. Testo razvucitei i stavite u podmazan pleh, jabuke sipajte preko testa. Višak testa odstranite nožem.
Za toping: U činiji pomešajte smedji šećer, cimet, brašno i grubo iseckane orahe hop over to these guys. Silikonskom spatulom umešajti istopljen puter. Tekstura topinga izgleda kao mokri pesak. Toping pospite preko jabuka. Pitu pecite u rerni 45-50 minuta na 190C.

Sastojci
  1. 315 gr brašna za testo
  2. 6-7 gr soli
  3. 90 gr masti
  4. 140 gr putera
  5. 140 gr putera
  6. 120 ml ledene vode
  7. 1 kg jabuka
  8. 30 ml soka od limuna
  9. 30 gr brašna za fil
  10. kašičica cimeta za fil
  11. muskatnog oraščića
Podelite stranicu