Leskovačka mućkalica


Meso isecite na kocke i začinite ga po ukusu i obmotajte slaninom. Stavite ga na roštilj ili tiganj da se malo ispeče.
Sitno iseckajte crni luk i dinstajte ga na ulju dok ne dobije staklastu boju.

U tako prodinstan luk dodajte iseckane pečene paprike, paradajz i beli luk i dinstajte dok ne ispari sva tečnost. Kada tečnost ispari dodajte meso, nalijte ga vodom i krčkajte dok se sve ne sjedini u kompaktnu masu.

Na kraju leskovačku mućkalicu prespite u zemljanu posudu i kratko je zapecite u rerni.

Kada je gotovo specijalitet zaljutite tucanom ljutom paprikom. Leskovačku mućkalicu poslužite toplu, a umesto hleba uzmite lepinje.














Sastojci




  1. 1 kg svinjskog mesa od vrata

  2. 200 g sveže mesnate slanine

  3. 5 glavica crnog luka

  4. 10 pečenih paprika

  5. 10 pečenih paprika

  6. 500 ml soka od paradajza

  7. 2 glavice belog luka

  8. tucana ljuta paprika

  9. so, biber, biljni začin

  10. 1,5 dl ulja



Svi komentari (0)

Bez komentara