Čizkejk - Cheese Cake


Zagrejte rernu na 180 C, podmažite pleh puterom, umotajte spoljni deo kalupa u aluminijumsku foliju. Za koru, sameljite keks u secku, pomešajte ga sa istopljenim puterom , šećerom i solju u činiji. Sipajte mix u kalup i ravnomerno rasporedite (pritisnite čašom). Ostavite u frižideru 15-20 min a zatim peći 15 minuta. Ostaviti pečenu koru da se ohladi.

Za fil


Mutite krem sir u činiji, mikserom na srednjoj brzini par minuta. U drugoj činiji pomešajte šećer i brašno, smanjite mikser na najmanju brzinu i dodajte suvi mix. Mutite par minuta, zatim dodajte pavlaku i vanilu i mutite još malo. Dodajte jaja, jedno po jedno. Umućeni fil sipajte u kalup, zatim kalup stavite u veći pleh. U veći pleh sipajte ključalu vodu otprilike do pola dubine pleha. Pecite u vrućoj vodi 45 minute na 175C, zatim smanjite na 160 C i pecite još 30 minuta.
Kolač ostavite u rerni sat vremena sa otvorenim vratima.

Za voćni preliv


U šerpi zagrejtei 500 ml vode sa dve kašike šećera. Kesicu želatina rastopite sa dve kašike vode (ostaviti par minuta). Šerpu sa vodom sklonite sa vatre i dodajte želatin uz neprestano mešanje dok se želatin ne rastopi. Ostavite da se ohladi. Kad počne da se steže dodajte voće. Promešajte i prelite preko kolača. Ostavite u frižideru 8-24h.

 
















Sastojci za koru

Sastojci za fil

Sastojci za voćni preliv



  1. 1 paket keksa po želji

  2. 85 gr putera ( istopljenog)

  3. malo putera za podmazivanje pleha

  4. malo soli

  5. 2 kašike šećera




  1. 1,5 kg krem sira

  2. 400 gr šećera

  3. 65 gr brašna

  4. 1 kisela pavlaka

  5. ekstrakt vanile

  6. 5 jaja




  1. 250 gr voća po izboru

  2. 1/2 l vode

  3. 1 kesica želatina

  4. 2 kašike šećera




Svi komentari (0)

Bez komentara