Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Zapečene palačinke sa šparglom

Zapečene palačinke sa šparglom

Zapečene palačinke sa šparglom

Zapečene palačinke sa šparglom

Potrebno je:
150 g brašna
250 ml mleka
2 jaja
1 kg zelenih špargli
6 komada paradajza
1 glavica luka
2 kašike maslinovog ulja
3 kašike sirćeta
4 kašike putera
300 ml supe
200 g pavlake za kuvanje
muskatni oraščić
50 g rendanog parmezana
so, biber

Priprema:
Za testo umutite oko 125 g brašna s mlekom, jajima i malo soli i bibera. Špargle operite, oljuštite im donju trećinu i odsecite im krajeve. Kuvajte ih u slanoj kipućoj vodi 8 minuta. Paradajz blanširajte, oljuštite, izvadite semenke i očišćeno „meso“ isecite na sitne kockice. Luk oljuštite i naseckajte. Na ulju propržite luk da postane staklast, umešajte paradajz pa smesu začinite sirćetom, solju i biberom.
Od testa na 2 kašike putera ispecite 4 palačinke. Špargle ocedite, zajedno sa smesom luka i paradajza rasporedite po palačinkama. Potom ih smotajte i poslažite u namašćenu vatrostalnu posudu.

Rernu zagrejte na 200° C. U šerpi zagrejte 2 kašike putera, lagano propržite ostatak brašna, polako umešajte supu i pavlaku, ostavite da provri pa začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Tako pripremljenim bešamelom prelijte nadevene palačinke, pospite ih sirom i pecite 15-20 minuta u rerni. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor potrebni za zapečene palačinke sa šparglom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.