Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.
Venac pica

Venac pica

Venac pica

Sastojci koji će vam biti potrebni:
400 g brašna, 10 g svežeg kvasca, kašika šećera, crvena paprika, 8 kašika maslinovog ulja, 300 g tikvica, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, kašika majčine dušice, 150 g tvrdog kačkavalja, 125 g mocarele, 200 g kuvane šunke, so i biber

Priprema:
Kvasac i šećer razmutite sa malo vode i ostavite da nadođe. Pomešajte brašno i so, dodajte tri kašike ulja, kvasac i 250 ml mlake vode, pa umesite glatko testo, prvo mikserom, a zatim rukama. Posudu poklopite i ostavite 45 minuta na toplom mestu da se testo udvostruči.Papriku očistite i izrežite na kockice, tikvice na tanke kriške, a crni i beli luk sitno iseckajte. U tiganju zagrejte dve kašike ulja, dodajte povrće, luk i majčinu dušicu, dinstajte deset minuta, posolite, pobiberite i ohladite. Testo razvijte oklagijom (30 x 60 cm).

Rasporedite šunku, ali ostavite dva centimetra od ivice, pospite povrćem, rendanim kačkavaljem i kockicama oceđene mocarele. Obod testa premažite vodom, urolajte i pritisnite krajeve. Napravite venac, stavite u pleh, poprskajte sa tri kašike ulja i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za venac picu


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.