Sastojci koji će vam biti potrebni:
5 jaja, 2 kašike ulja, pola kašičice soli, 250 g brašna, 3 dl mleka, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 500 g svežeg spanaća, 40 g putera, 50 g punomasne pavlake, so, biber, rendani muskatni oraščić, 60 g naseckanih badema, 100 g sira, 30 g parmezana
Priprema:
Izmešajte brašno i so, pa sjedinite sa umućenim jajima, uljem i mlekom. Ostavite da odstoji oko pola sata. U međuvremenu, oljuštite i naseckajte crni i beli luk. Očistite spanać, operite i ostavite da se ocedi. U šerpi istopite kašiku putera, prodinstajte luk, pa ubacite spanać, poklopite i grejte dok listovi ne splasnu. Umešajte pavlaku i začinite. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Propržite bademe bez masnoće pa ih istresite na tanjir. Narežite kozji sir na kockice. Ugrejte u tiganju preostali puter i ispržite 4 palačinke. Na njih rasporedite spanać, bademe i kozji sir, pa ih urolajte i poređajte u podmazani pleh ili vatrostalnu činiju. Narendajte odozgo parmezan i zapecite 15 minuta. Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari