Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 manja pavlaka, ½ šolje ulja, 3 jaja, 1 šolja belog brašna, 1 šolja kukuruznog brašna, 1 kesica praška za pecivo, 4 kašike ajvara, 1 kašičica origana, 2 paradajza, 200 g fete, susam, so
Priprema:
Umutite belanca da dobijte čvrst sneg. Uposebnoj posudi umutite žumanca sa uljem pa polako sjedinite dve smese. U zasebnoj činiju pomešajte kukuruzno i pšenično brašno sa praškom za pecivo. Pomešajte sa smesom od jaja, pa dodajte ulje i sve još malo mutite. Zatim dodajte pavlaku, ajvar i sečeni paradajz. Mutite dok ne dobijte kompaktnu smesu. Dodajte fetu i origano. Sipajte smesu u tepsiju i pecite na 200 stepeni oko pola sata. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari