Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 kašike maslinovog ulja
1 crni luk, sitno iseckan
1 paprika srednje veličine, sitno iseckana
80 g brašna
kašika praška za pecivo
1/2 kašičice origana
kašika šećera
kašika belog luka u prahu
1/4 kašičice soli
1/3 šolje mleka
40 g feta sira
1 jaje
2 kašike paradajz pirea
2 kašike iseckanih maslina
Priprema:
Zagrejte ulje u tiganju i propržite crni luk i papriku oko 5 minuta, dok povrće ne omekša. Pebacite povrće u posudu i ostavite da se ohladi. Rernu uključite na 200 stepeni. Kalup za mafine pouljite ili u njega poređajte papirne korpice. U posebnoj posudi promešajte brašno, prašak za pecivo, origano, šećer, beli luk u prahu i so.
Paprici i luku dodajte mleko, jaje, fetu, paradajz pire i masline. Pomšajte suve i vlažne sastojke. Smesu sipajte kalup za mafine i pecite u zagrejanoj rerni 13 do 15 minuta. Nakon pečenja ostavite mafine da se hlade bar 5 minuta pre nego što ih izvadite iz pleha. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari