Potrebno je:
5 dl tople vode
1.5 dl (70 g) mleka u prahu
12 g suvog kvasca
800-900 g brašna
50 g šećera
1.5 kašičica soli
80 g otopljenog maslaca
1 jaje
50 g otopljenog maslaca za premazivanje
Priprema:
Dodajte 1,5 dl mleka u prahu u 5 dl tople vode, otopite maslac i dodajte i njega. Brašno prosejte u posudu i dodajte kvasac, šećer, so, jaje i toplu vodu sa mlekom i maslacem.
Umesite fino meko testo, na kraju dodajte malo ulja i oblikujte kuglu. Prekrijte posudu i stavite na toplo da udvostruci volumen, oko 50-60 minuta zavisno od topline mesta, piše Coolinarka.
Kada je testo udvostručilo volumen, lagano ga premesite, pobrašnite radnu površinu i istresite testo. Razvucite ga na 40x45cm, premažite otopljenim maslacem i isecite pravouganike veličine 7×15 cm.
Svaki pravougaonik malo razvucite i umotajte u rolnicu i slazite u veliku tepsiju obloženu papirom za pečenje. Malo ih odmaknite jednu od druge, jer će one još narasti.
Ostavite ih jos nekih 30 minuta na toplom mjestu. Dok rolnice “odmaraju”, zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite dvadesetak minuta ili dok ne dobiju finu rumenu boju.
Pečene rolnice izvadite i premažite vrućim otopljenim maslacem i istavite ih da malo odmore. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari