Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Najmekše mlečne rolnice

Najmekše mlečne rolnice

Najmekše mlečne rolnice

Najmekše mlečne rolnice

Potrebno je:
5 dl tople vode
1.5 dl (70 g) mleka u prahu
12 g suvog kvasca
800-900 g brašna
50 g šećera
1.5 kašičica soli
80 g otopljenog maslaca
1 jaje
50 g otopljenog maslaca za premazivanje

Priprema:
Dodajte 1,5 dl mleka u prahu u 5 dl tople vode, otopite maslac i dodajte i njega. Brašno prosejte u posudu i dodajte kvasac, šećer, so, jaje i toplu vodu sa mlekom i maslacem.

Umesite fino meko testo, na kraju dodajte malo ulja i oblikujte kuglu. Prekrijte posudu i stavite na toplo da udvostruci volumen, oko 50-60 minuta zavisno od topline mesta, piše Coolinarka.
Kada je testo udvostručilo volumen, lagano ga premesite, pobrašnite radnu površinu i istresite testo. Razvucite ga na 40x45cm, premažite otopljenim maslacem i isecite pravouganike veličine 7×15 cm.
Svaki pravougaonik malo razvucite i umotajte u rolnicu i slazite u veliku tepsiju obloženu papirom za pečenje. Malo ih odmaknite jednu od druge, jer će one još narasti.
Ostavite ih jos nekih 30 minuta na toplom mjestu. Dok rolnice “odmaraju”, zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite dvadesetak minuta ili dok ne dobiju finu rumenu boju.
Pečene rolnice izvadite i premažite vrućim otopljenim maslacem i istavite ih da malo odmore. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor potrebni za najmekše mlečne rolnice


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.