Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 francuska hleba, 3 manja sušena dimljena rebra, 400 g svežih ili smrznute žute bebi boranije, 2 paradajza, 10 maslina, 3 paprike, 1 goveđa kocka za supu, 2 kašičice suvog začina, so, 2 kašike vinskog sirćeta, 200 g maslaca, 1 ½ kašičica svežeg ili suvog peršuna, 1/2 kašičice belog luka u prahu, šareni mleveni biber, 50 g rendanog parmezana
Priprema:
Skuvajte suva rebra i boraniju zajedno u vodi u koju dodate kocku za supu, so i začin. Kad je gotovo, odvojite meso sa rebara, usitnite i prebacite u činiju a oceđenom boranijom. Paprike ispecite u rerni i očistite ih i isecite na trakice, pa dodajte u činiju. Dodajte zatim oljušten paradajz isečen na kockice i masline iseckane na manje komadiće. Sve začinite vinskim sirćetom i po potrebi dosolite, pa dobro promešajte. U maslac dodajte beli luk i peršun, izmešajte i namažite na narezane kriške hleba. Odozgo stavite nadev i zapecite u rerni na 200 stepeni od pet do sedam minuta. Pospite bruskete šarenim mlevenim biberom i parmezanom i po želji ih nakapajte maslinovim uljem. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari