Potrebno je:
50 g kuvanog i ispasiranog krompira
300 g mladog sira
so, muskatni oraščić
2 žumanceta
2 kašike brašna
3 kašičice seckanog peršuna
prezle
Priprema:
Krompir oprite i skuvatjte pa oljuštite i ispasirajte pasirkom. Pomešajte krompir sa brašnom i ostalim sastojcima u većoj posudi. Iseckajte sitno peršun, dodajte u smesu i izmešajte. Mokrim rukama oblikujte krokete ili kuglice, po želji pa ih uvaljajte u prezle. Krokete kratko ispržite u dubokom tiganju u vrelom ulju ili u fritezi. Nakon prženja krokete ocedite od viška ulja na salveti ili na kuhinjskom ubrusu. Kroketi od sira se mogu poslužiti kao predjelo, prilog uz meso ili samostalno kao ukusna večera. Posebno lepo izgledaju servirani na listu zelene salate uz krišku limuna. Izvor: Lisa
Komentari
Komentari