Sastojci koji će vam biti potrebni:
600 g kuvanog živinskog mesa, 300 g sveže svinjetine, pola veze peršuna, 2 čena belog luka, rendani oraščić, majčina dušica, 12 g soli, 2 jajeta, kašika prezli, biber, pakovanje lisnatog testa, 1 žumance
Priprema:
Sameljite živinsko i svinjsko meso i pomešajte ga. Stavite tu masu u činiju, pa joj dodajte peršun, usitnjeni beli luk, oraščić, majčinu dušicu, so, jaja, prezle i biber. Dobro izmešajte smesu. Na zagrejanom ulju ispržite malo smese da biste proverili da li je dovoljno začinjena. Ako treba, dodatno je začinite. Od lisnatog testa razvucite uže kore na debljinu pet milimetara. Uzduž rasporedite masu za kobasice, pa preklopite testo, a ivice spojte razmućenim žumancetom. Poređajte rolne u pleh, premažite žumancetom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Isecite na komade i poslužite tople. Uglavnom ne stignu da se ohlade. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari