Potrebno je:
100 g spanaća
2 kašike maslinovog ulja
crvena paprika
so
450 g testa
1/3 šolje paradajz pirea
1 čen belog luka
120 g mocarele
¼ šolje pekorino sira
Za testo za picu:
500 g brašna
30 g kvasca
pola kašičice šećera
kašičica soli
1 dl ulja
mlaka voda za mešenje
Priprema:
Zagrejte ulje u tiganju i prodinstajte spanać i seckanu crvenu papriku. Dodajte sitno seckani čen belog luka, poklopite i sklonite sa ringle dok pripremite testo. Kvasac razmutite sa šećerom u malo mlake vode, dodajte kašiku brašna i šećer i ostavite da ukisne. Pomešajte brašno i so, a zatim dodajte kvasac i ulje. Zamesite meko testo uz pomoć mlake vode. Testo je spremno kada se ne lepi. Razvucite testo, prebacite ga odmah u podmazani pleh. Premažite ga paradajz pireom, potom dodajte spanać sa paprikama i nakon toga narendajte sir.
Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 10 minuta. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari