Sastojci koji će vam biti potrebni:
lepinje, očišćen losos, 2 jaja, ¼ čaše seckanog svežeg peršuna, 2 kašike sitno iseckanog crnog luka, ¼ čaše prezli, 3 kašike limunovog soka, ½ kašičice sušenog bosiljka + 1 prstohvat, 1 kašika ulja, crveni biber, 2 kašike majoneza
Priprema:
U srednjoj posudi pomešajte losos, jaja, peršun, crni luk i prezle. Dodajte 2 kašike soka od limuna, ½ kašičice bosiljka i crveni biber. Od dobijene smese oblikujte šest pljeskavica. Zagrejte ulje u velikom tiganju, na umerenoj vatri. Kada ulje bude bilo vruće, dodajte pljeskavice i pržite ih oko 4 minuta (na svakoj strani) dok lepo ne porumene, pa stavite u lepinje. U maloj posudi pomešajte majonez, kašiku limunovog soka i prstohvat bosiljka. Dobijenu smesu koristite kao sos za pljeskavice. U zavisnosti od ukusa, u hamburger možete dodati zelenu salatu ili neko drugo sezonsko povrće. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari