Sastojci koji će vam biti potrebni
za testo: 500 g glatkog brašna, 30 ml ulja, pola kesice praška za pecivo, kašičica soli, 200 ml vode
za fil: 4 male duguljaste tikvice, 1 kuvano belo meso, 300 g mladog sira, 200 ml kisele pavlake, 100 ml neutralne pavlake, 50 ml mleka, 4 jajeta, 4 kašike griza, 70 g rendanog parmezana, ulje, so, beli biber, ulje
Priprema:
Od brašna, ulja, praška za pecivo, soli i vode umesite glatko testo. Formirajte valjak i odvojte trećinu testa. Formirajte veću i manju loptu i ostavite pola sata u frižideru. Tikvice isecite na vrlo tanke kolutove, posolite ih i stavite u cediljku da okapa voda koju puste. Pomešajte sir, kiselu i neutralnu pavlaku i mleko. Mešajte dodajući jedno po jedno jaje, griz i parmezan. Posolite po ukusu i pobiberite, a na kraju dodajte tikvice i belo meso koje ste vlaknasto iscepkali. Veći komad testa razvijte ukrug i oklagijom ga prenesite na podmazan kalup. Testo treba da visi preko ivica. U kalup sipajte pripremljenu masu, a preko nje stavite drugu, manju okruglu koru, pa krajeve spojite i savijte na unutra. Koru premažite uljem i pecite jedan sat na 170 stepeni. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari