Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Burek sa mesom na starinski način

Burek sa mesom na starinski način

Burek sa mesom na starinski način

Burek sa mesom na starinski način

Potrebno je:
500 g brašna, 260 ml mlake vode, 15 gr soli, 1 kašika ulja, 2 – 3 kašike ulja, 1 glavica crvenog luka sitno naseckana, 500 gr mlevene govedine (junetine), pola kašičice soli, pola kašičice mlevenog bibera, 120 ml ulja

Priprema:
Umesite testo od 500g brašna, vode i soli. Mesite ga dok se dobro ne izradi, a zatim ga oblikujte u 8 loptica. Svaka loptica neka teži 100 grama. U posudu sipajte 120 ml ulja i u to uvaljajte loptice i neka stoje u ulju 30 min do 1 sat u frižideru. Ako ih ostavite preko noći još bolje, s tim što pre razvijanja moraju da odstoje 20 minuta na sobnoj temperaturi.

Fil pravite tako što na zagrejanom ulju (1 – 2 kašike ) popržiti luk dok postane staklast, te dodajte mleveno meso, promešati, dodati so i mleveni biber, pa dinstati dok meso promeni boju. Ukloniti sa vatre i ohladit.
Na pamučnoj krpi ili stolnjaku, sipajte malo brašna i na njega stavite lopticu. Rastanjite je prvo rukama a zatim oklagijom do željene veličine. Što tanje to bolje. Pospite testo sa brašnom da se ne bi lepilo za oklagiju i krpu. Testo filujte sa mesom i urolajte tako što ćete podići jedan kraj stolnjaka. Zatim smotajte u burek.
Tako pripremljene bureke stavljati u dobro nauljenu tepsiju. Svaki burek dodatno nauljite. Staviti u rernu koja je predhodno zagrejana na 190 – 200 stepeni. Burek peći 30 minuta dok porumeni. Izvor: Stil magazin


Posuđe i kuhinjski pribor potrebni za burek sa mesom na starinski način


Predlađemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.