Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Ražnjići sa kikiriki sosom

Ražnjići sa kikiriki sosom

Ražnjići sa kikiriki sosom

Ražnjići sa kikiriki sosom

400 g pilećeg belog mesa, 350 g junetine, 3 glavice crnog i 4 čena belog luka, komad đumbira veličine lešnika, limun, 6 kašika soja sosa, kašika ljutog ajvara, 1/4 kašičice kurkume, 4-5 kašika ulja, 200 g prženog neslanog kikirikija, 4 crvene ljute papričice, pola kašičice korijandera, 200 ml mleka, pola kašičice kima, 2 kašike sosa po ukusu, 2 kašike soka od limete, so i oko 15 drvenih štapića

Za marinadu dve glavice crnog i dva čena belog luka sitno iseckajte i pomešajte sa sokom od limuna, rendanim đumbirom, 4 kašike soja sosa, ajvarom i kurkumom. Junetinu i piletinu isecite na trake (8 x 2 cm). Pričvrstite na drvene štapiće premazane uljem, poređajte na tacnu, prelijte marinadom i ohladite u frižideru 30 minuta. Kikiriki izmiksajte u blenderu, a ljute papričice, korijander i kim istucajte u avanu. Kašiku ulja zagrejte u posudi i kratko propržite glavicu crnog i dva čena seckanog belog luka. Sipajte mleko, sos po ukusu, pola kašičice soli, mleveni kikiriki, 2 kašike soja sosa i kuvajte na laganoj vatri 30 minuta. Posolite i umešajte sok od limete. U tiganju zagrejte 3-4 kašike ulja i pržite ražnjiće oko pet minuta. Servirajte sa sosom od kikirikija i kriškom limuna. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor potrebni za pripremanje ražnjića sa kikiriki sosom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.