Potrebno je:
1 vezica peršuna, 1 vezica vlašca, 250 g jogurta, 1 kašika mleka, 1 kašičica sirćeta, šećer, 2 jajeta, 300 g fileta pilećih grudi, 4 kašike brašna, 150 g prezli, 4 kašike maslaca
Priprema:
Za umak prvo iskidajte listiće peršuna i naseckajte vlašac na kolutiće. Oboje izmiksujte u blenderu sa 50 g jogurta i mlekom. Pomešajte s preostalim jogurtom. Začinite solju, biberom, sirćetom i šećerom. Razmutite jaja mutilicom ili viljuškom u posebnoj posudi. Narežite pileće filee na tanke ploške. Uvaljajte meso u brašno pa u jaja i prezle, pa pritisnite panadu. Popržite u tiganju na vrelom maslacu i ocedite na kuhinjskom papiru. Služite toplo uz prilog od povrća. Izvor: Lisa
Komentari
Komentari