Sastojci koji će vam biti potrebni:
250 g pilećeg filea
sok od 2 limuna
40 g putera, vlašac
malo peršuna
maslinovo ulje
so, biber
malo lešnika
Priprema:
File marinirajte barem pola sata u marinadi koju ste napravili od soka pola limuna, sitno seckanog vlašca, soli, bibera i maslinovog ulja. Propržite file na tiganju sa obe strane kratko, samo da dobije zlatnu boju. Prebacite ga u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 20 minuta. Dok se file peče, povremeno ga okrenite. U tiganj sipajte sok od limuna koji je preostao. Kad počne da ključa, ubacite omekšali puter. Pažljivo mešajte dok ključa i preliv je gotov kad postane kremast. U preliv ubacite malo sitno seckanog peršuna. Preko filea pospite malo pečenih, sitno seckanih lešnika. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari