Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 celo pile, 2 šargarepe, 100 g graška, 100 g kukuruza šećerca, 100 g boranije, 100 g integralnog pirinča, 4 paradajza, 1 paštrnak, 1 manji koren celera, so, biber, veza peršuna
Priprema:
Očistite šargarepu, koren peršuna, paštrnak i krišku celera. Pile očistite, isecite na komade i stavite u blago zasoljenu vodu sa malo maslinovog ulja da se kuva. Kada prokuva, dodajte povrće i kuvajte sve dok meso ne omekša. Za to vreme kratko izblanširajte grašak i kukurz šećerac i boraniju. Izvadite meso i povrće iz supe, a u vodi skuvajte pirinač. Kada se skuva, vratite meso i sve povrće. Dodajte isečeni paradajz, začinite po želji i na kraju pospite seckanim peršunom. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari