Potrebno je:
600 g pilećeg belog mesa, 300 g brokolija, 2 glavice crnog luka, 200 g smrznutog graška, 4 kašike ulja, 2 grančice mente, 2 prstohvata kima, so, biber
Priprema:
Isecite meso na duguljaste komade. Odvojite buketiće brokolija i obarite ih 5-7 minuta u posoljenoj kipućoj vodi, pa ih izvadite i ostavite da se iscede na papirnoj salveti. U istoj vodi skuvajte grašak 10-15 minuta, iscedite i ostavite da se ohladi. U tiganju zagrejte ulje, pržite komade pilećeg mesa oko 5 minuta, pa dodajte crni luk i nastavite sa prženjem. Kad meso porumeni, posolite, pobiberite i začinite kimom. Potom umešajte brokoli i grašak i sve zajedno pržite oko 5 minuta. Na kraju dodajte seckanu mentu i poslužite toplo. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari