Lazanje


Za bešamel sos zagrejte ulje u posudi i uz stalno mešanje, dodajte brašno. Lagano dodajte ugrejano mleko. Posolite po ukusu, dodajte sir i nastavite da mešate dok brašno ne postane žućkasto.
Nakon bešamela pripremite bolonjeze sos. Zagrejte u tiganju ulje, dodajte meso i izdinstajte. U meso dodajte sok od paradajza i paradajz pire. Sve prokuvajte, pa dodajte so, biber i ostale začine. Nakon toga kuvajte još desetak minuta.
U vatrostalnu posudu sipajte ulje, pa ređajte testo, bešamel sos, bolonjez sos, pa ponavljate postupak dok ne potrošite materijal. Lazanje pecite 45 minuta na 220 stepeni.
Kad se ispeku, pospite ih sirom pa vratite u rernu da se sir istopi.













Sastojci


  1. 250 g testenina za lazanje koje se ne kuvaju

  2. 40 g kačkavalja

  3. 80 g izrendanog tvrdog sira za posipanje

  4. 500 ml mleka

  5. 100 g brašna

  6. 60 ml ulja

  7. so

  8. 350 g mlevenog mesa

  9. 250 ml paradajz pirea




Svi komentari (0)

Bez komentara