Kiš od povrća


Očišćen i oljušten krompir isecite na kolutove a karfiol i brokoli izdelite na cvetove. U slanoj vodi blanširajte oko pet minuta krompir pa ga izvadite. U istoj vodi barite karfiol i brokoli oko tri minuta. Slaninu isecite na kocke i propržite je da pusti masnoću, pa dodajte oceđeno blanširano povrće. Masu sipajte u podmazanu vatrostalnu posudu. Umutite mleko sa jajima, umešajte rendani ementaler i začine a na kraju posolite i pobiberite. Ovom masom prelijte povrće. Pecite u rerni oko 50 minuta na 180 stepeni.













Sastojci


  1. 800 g krompira

  2. manja glavica karfiola

  3. 500 g brokolija

  4. 150 g mesnate dimljene slanine

  5. 600 ml mleka

  6. 200 g ementalera

  7. 5 jaja

  8. 2 kašike seckanog mešanog začinskog bilja

  9. so

  10. biber




Svi komentari (0)

Bez komentara