Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Zapečeni škampi sa lososom

Zapečeni škampi sa lososom

Zapečeni škampi sa lososom

Zapečeni škampi sa lososom

Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 praziluka
so
glavica luka
2 čena belog luka
2 kašike maslaca
3 kašike brašna
250 ml mleka
200 ml neutralne pavlake
sok od limuna
biber
1/2 veze mirođije
500 g lososovog fileta
200 g škampa (bez ljuske)
200 g rendanog kačkavalja

Priprema:
Očistiti i iseći praziluk na komade. Blanširati ga 2 minuta u ključaloj, posoljenoj vodi. Procediti i brzo ohladiti pod mlazom vode i dobro ocediti na kraju. Preseći ga na uzdužne polovine ili četvrtine ako je previše debeo. Iseckati crni i beli luk i prodinstati na maslacu. Posuti brašnom, promešati i polako dolivati supu i slatku pavlaku, uz stalno mešanje (da se ne naprave grudvice). Prokuvati uz mešanje, pa krčkati poklopljeno oko 5 minuta. Začiniti sokom od limuna, posoliti i pobiberiti. Iseckati mirođiju i umešati u sos. Zagrejati rernu na 200 stepeni.
Lososa iseći na kockice i preliti sokom od limuna. Ređati praziluk, škampe i sos po nauljenom plehu, posuti rendanim kačkavaljem i na kraju poređati losos. Staviti u rernu na 25 minuta da se zapeče. Servirati ukrašeno grančicom mirođije. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za zapečene škampe sa lososom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.