300g fileta brancina (tanko isečen)
100g zelene jabuke (isečena na štapiće)
60g crvenog luka (isečen na rebarca)
35g crvene rotkvice (isečene na štapiće)
20g siraća sos (ljut)
200g krastavci 50g korijander (svež)
25g ljuta zelena paprika
1,5 dl lajm (sok)
so, smeđi šećer
U bar blenderu napraviti aqwa-chille sos tako što se krastavac, ljuta paprika, korijander i lajm đus izblenduju i potom začine morskom solju. Sos se zatim procedi kroz finu cediljku. Tanko isečen brancin servira se na tanjir, blago se posoli i pospe sa malo smeđeg šećera. Brenerom se lagano karamelizuje šećer, pa se sos dolije u tanjir. Jabuku, crveni luk i rotkvice začiniti solju i sosom i servirati sa jedne strane ribe, a sa druge dodati siraća sos. Dekorisati listićima korijandera.
Izvor: Kuca stil
Komentari
Komentari