Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 - 5 komada ribe (vrstu mozete po vašem izboru, ja sam skušu), 1 veća glavica crnog luka, 100 g obarenog pirinča, 100 g obarenog graška, 2 manje šargarepe, šolja paradajz pelata ili 2 izmiksana paradjza, 1 kašika začina za riblju čorbu, pola limuna, suvi začin od povrća, so, malo maslinovog ulja
Priprema:
Ribu očistite, dobro operite i posolite. Izdinstajte iseckan luk na kockice, dodajte paradajz pelat, pirinač, grašak. Sve krčkajte oko 5 minuta, dodajte začin za ribu i suvi začin po ukusu. Ovim filom puniti ribu, staviti na foliju i isprskati limunom i maslinovim uljem. Umotati svaku ribu i peći na 200 stepeni oko 15 minuta, zatim raseći foliju da se riba još koji minut zapeče. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari