Sastojci koji će vam biti potrebni:
400 g pirinča dugog zrna, 2 glavice crnog i 2 čena belog luka, 4 kašike maslinovog ulja, kašika ljute paprike, po pola kašičice kima i mlevenog korijandera, 750 ml supe od povrća, 4 kašike seckanog peršuna i 500 g kuvanog crvenog pasulja (iz konzerve). Za ribe u sosu: 4 fileta bele ribe, 80 ml paradajz sosa, glavica crnog luka, 6 kašika maslinovog ulja, 2 kašike soka od limete, prstohvat ljute paprike, 4 kašike seckanog peršuna, so i biber
Priprema:
U većoj šerpi izdinstajte dve glavice sitno seckanog crnog luka i četiri kašike ulja, umešajte beli luk, ljutu papriku, korijander i kim, pa pržite još minut, neprestano mešajući. Dodajte pirinač, supu, seckani peršun i pasulj. Posolite i pobiberite i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta, dok pirinač ne upije supu. Ostavite da se prohladi i promešajte viljuškom.
U međuvremenu, u većem tiganju pomešajte paradajz sos, glavicu sitno seckanog crnog luka, šest kašika ulja, sok od limete, prstohvat ljute paprike i kuvajte na umerenoj temperaturi. Posle 20 minuta dodajte seckani peršun i riblje filete, posolite i pobiberite, poklopite i kuvajte još 10 minuta. Rižoto i ribu servirajte u odvojenim činijama. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari