4 pastrmke, 400 g šampinjona, 300 g praziluka, 1 dl belog vina, peršunov list, so, 1 limun, biljna pavlaka
Polovinu šampinjona operite i isecite na tanke listiće, praziluk isecite na sitne kockice. U dubljem tiganju zagrejte ulje, stavite šampinjone i praziluk da se prže dok ne omekšaju, posolite i ostavite da se ohlade. Pastrmke operite, osušite ih ubrusom i posolite. Napunite pastrmke pripremljenim nadevom i pričvrstite čačkalicama. Poređajte pripremljene punjene pastrmke u podmazanu tepsiju. Umutite biljnu pavlaku i belo vino, začinite po ukusu i prelijte preko pastrmki. Preostale šampinjone krupno isecite i poređajte preko pavlake. Sve pospite sitno isečenim peršunovim listom. Prekrijte tepsiju alu-folijom i pecite ribu u rerni zagrejanoj na 250 stepeni oko 20 minuta, zatim skinite foliju i nastavite sa pečenjem dok pastrmke ne porumene.
Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari