Sastojci koji će vam biti potrebni za punjene lignje:
oko 1 kg lignji, 1 veća šaka rukole, 100 g suve pečenice, 50 g slanine, 100 g pršute, 150 g mocarele, 2 kašike pirinča, so, biber, maslinovo ulje
Priprema:
Lignje očistite i ostavite sa strane. U posebnom sudu pomešajte sitno seckanu rukolu, pečenicu i pršutu. Slaninu iseckajte, propržite i dodajte je slati i pečenici. Umešajte u smesu i rendanu mocarelu. Fil ostavite u frižider, a za to vreme skuvajte pirinač. Posolite ga i dodajte u fil. Napunite lignje i zatvorite ih čačkalicama, a potom pržite u vrelom ulju sa svih strana. Kad budu gotove stavite ih na ubrus kako bi se ocedile od viška masnoće. Servirajte ih sa limunom i služite uz prilog od pirinča i povrća. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari