Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 skuše, 2 kašičice senfa, 3-5 čena belog luka, 2 kašike, maslinovog ulja, 1 limun, 1 kašičica peršuna, malo ruzmarina, mešavina suvog začina, so, biber, 2 dl belog vina
Priprema:
Skuše očistite, operite i poređajte u pleh ili veću vatrostalnu činiju. Posolite ih, pobiberite i pospite začinom. U manju činiju umešajte senf, peršun, ruzmarin, maslinovo ulje, isitnjen beli luk, začin, biber i sok od pola limuna. Punite skuše ovom smesom. Možete zatvoriti čačkalicama. Pomešajte belo vino i drugu polovinu limuna pa prelijte skuše. Preko stavite foliju. Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite skuše oko 15 minuta, dok ne omekšaju. Skinite foliju, pa pecite još 15-20 minuta dok ne porumene. Povremeno prelivajte sokom u kome se peku. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari