Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Primorske sarmice

Primorske sarmice

Primorske sarmice

Primorske sarmice

Sastojci koji će vam biti potrebni za primorske sarmice:
4 filea kvalitetne bele ribe, 800 g blitve, 1 kašičica soli, sok 1/2 limuna, 4 kašike kisele pavlake, 2 jajeta, 1/2 kašičice mlevenog belog bibera, 2 kašike senfa, 1/2 kašičice sušenog bosiljka, 2 kašike susamovog ulja, 1,5 dl belog vina, 1,5 dl vruće supe od povrća

Priprema:
Blitvu očistite i kratko blanširajte. Ribu u blenderu umutite sa limunom, pavlakom, jajima, biberom, kašikom senfa, bosiljkom i solju. Spojite po 2-3 lista blitve, stavite fil i uvijte u sarmice. Propržite sa svih strana na malo ulja. Preostali senf razmutite u vinu, pa prelijte preko sarmica. Poklopite i kuvajte 30 minuta. Neiskorišćenu blitvu iseckajte, prodinstajte na ostatku ulja, posolite, pobiberite i poslužite sa sarmicama. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za primorske sarmice


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.