Sastojci koji će vam biti potrebni za primorske sarmice:
4 filea kvalitetne bele ribe, 800 g blitve, 1 kašičica soli, sok 1/2 limuna, 4 kašike kisele pavlake, 2 jajeta, 1/2 kašičice mlevenog belog bibera, 2 kašike senfa, 1/2 kašičice sušenog bosiljka, 2 kašike susamovog ulja, 1,5 dl belog vina, 1,5 dl vruće supe od povrća
Priprema:
Blitvu očistite i kratko blanširajte. Ribu u blenderu umutite sa limunom, pavlakom, jajima, biberom, kašikom senfa, bosiljkom i solju. Spojite po 2-3 lista blitve, stavite fil i uvijte u sarmice. Propržite sa svih strana na malo ulja. Preostali senf razmutite u vinu, pa prelijte preko sarmica. Poklopite i kuvajte 30 minuta. Neiskorišćenu blitvu iseckajte, prodinstajte na ostatku ulja, posolite, pobiberite i poslužite sa sarmicama. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari