Sastojci koji ce vam biti potrebni:
1 kg očišćenih lignji srednje veličine, 1 limun, 1 veza peršuna, 5,6 kašika prezli, 1 dl suvog belog vina, pola kašičice majčine dušice, kašičica ljute tucane paprike, pola kašičice majorana, pola kašičice mlevenog korijandera, 4,5 kašika maslinovog ulja, so i biber po ukusu
Priprema:
Operite i sitno iseckajte peršun. U velikoj posudi pomešajte sok od limuna, ulje, majčinu dušicu, tucanu papriku, majoran i mleveni korijander. Dodajte lignje, promešajte, posolite i pobiberite, pospite prezlom i još jednom izmešajte. Podmažite tiganj maslinovim uljem, rasporedite lignje i ostavite da se mariniraju desetak minuta, dok se rerna ne zagreje. Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni. Lignje povremeno promešajte i zalijte belim vinom posle 20 minuta. Pecite još 20 minuta, pospite seckanim peršunom i poslužite toplo. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari