Pikantna tunjevina sa povrćem-sastojci koji će vam biti potrebni:
500 g tunjevine sveže
po 2 crvene i zelene paprike
3 paradajza
6 krompira srednje veličine
2 glavice luka, 2 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
100 ml belog vina
200 ml bujona
kašičica seckane majčine dušice, so, biber
Priprema:
Tunjevinu isecite na kocke, papriku na trake, paradajz na kocke, a krompir na kriške. Luk i beli luk iseckajte. U širokom tiganju ili voku zagrejte ulje, mešajući pržite papriku, luk i beli luk. Dobro posolite i pobiberite, ulijte vino i bujon, dodajte paradajz, krompir i majčinu dušicu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Otprilike 10 minuta pre kraja dodajte tunjevinu. Probajte jelo, po potrebi još začinite i ukrasite majčinom dušicom. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari