1 kg fileta lososa, 50 ml maslinova ulja, 3 kašike limunovog soka, so, biber
Sos: 300 ml pomorandžinog soka, 80 g luka, 30 g ulja, 250 ml biljne pavlake, 20 g kapra, 1 kašičica gustina, 1 kašičica narezane pomorandžine kore, 1/2 kašičice belog bibera, 1 kašika mešavine suvih začina
Riblje filete pokapajte limunovim sokom, malo posolite i pobiberite. Na zagrejanom ulju ih sa svake strane propržite i stavite na toplo mesto. Na ulju kratko propržite luk narezan na rebra, zalijte sokom od pomorandže i sa oko 100 mililitra vode. Zajedno kuvajte oko pet minuta. Dodajte narezanu koru pomorandže, suvi začin, biber i kapar, koje ste prethodno isprali u hladnoj vodi. Kuvajte još pet minuta i na kraju dodajte gustin, razmućen u malo vode i pavlaku. Pustite da još jednom provri. Toplu ribu prelite pripremljenim sosom i poslužite.
Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari