Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Losos, krompir i artičoke

Losos, krompir i artičoke

Losos, krompir i artičoke

Losos, krompir i artičoke

Sastojci koji će vam biti potrebni za losos, krompir i artičoke:
800 g svežeg lososa, 600 g krompira, 4 artičoke, 4 čeri paradajza, 2 veze rukole, 1/2 limuna, maslinovo ulje, so i biber

Priprema:
Opran krompir skuvajte sa korom. Uklonite kožicu sa lososa, odvojite kosti, a meso podelite na 4 jednaka dela. U tiganju zagrejte 2 kašike ulja i ispržite komade ribe po 2 minuta sa svake strane. Potom smanjite temperaturu, poklopite i pržite 20 minuta na umerenoj temperaturi.
Očistite artičoke, isecite na komadiće i kratko prodinstajte u tiganju sa malo ulja. Posolite i pobiberite. Sitno iseckajte i izmiksajte rukolu sa 4 kašike ulja tako da dobijete kremast sos. Posolite po želji. Prženu ribu poprskajte limunovim sokom. Oljuštite kuvani krompir, zgnječite ga i pomešajte sa 2 kašike ulja. Komade ribe servirajte preko pirea od krompira, dodajte po kašiku artičoke, ukrasite sosom od rukole i čeri paradajzom. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za losos, krompir i artičoke


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.