Sastojci koji će vam biti potrebni:
350 g lingvina
2 kašike putera
2 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka
prstohvat tucane čili paprike
450 g velikih sirovih škampa, oljuštenih i očišćenih, sa repovima
110 ml suvog belog vina
400 g tanko nasečenog paradajza
20 g svežeg bosiljka, isečenog na tanke tračice
so i sveže mleveni biber
Priprema:
Kuvajte lingvine u ključaloj slanoj vodi dok ne budu al dente, otprilike 10 do 12 minuta.U međuvremenu, otopite puter i maslinovo ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte beli luk i tucanu čili papriku i sotirajte dok ne zamiriše, otprilike jedan minut. Dodajte škampe u tiganj i sotirajte dok ne budu skoro gotovi i ne počnu da dobijaju roze boju, od dva do tri minuta. Potom deglazirajte tiganj belim vinom i pustite da se krčka jedan minut.
Dodajte škampe u tiganj i sotirajte dok ne budu skoro gotovi i ne počnu da dobijaju roze boju, od dva do tri minuta. Potom deglazirajte tiganj belim vinom i pustite da se krčka jedan minut. Dodajte paradajz i krčkajte otprilike od četiri do šest minuta, dok ne počne blago da se zgušnjava.
Ocedite pastu i dodajte je u tiganj zajedno sa bosiljkom. Promešajte sve i začinite po ukusu. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari