Sastojci koji će vam biti potrebni za lignje u belom luku:
500 g očišćenih lignji sa kracima, 7 čenova belog luka, 100 ml belog vina, 1 struk praziluka, 1 kašika heljdinog brašna, 2 kašike susama, so, biber, ulje
Priprema:
Lignje očistite i isecite na kolutiće, posolite i ostavite sa strane. Parziluk isecite na kolutove, ali koristite samo beli deo. Beli luk očistite i ispržite na srednjoj vatri pazeći da ne izgori. Nakon dva minuta, dodajte praziluk i lignje. Dinstajte sve zajedno desetak minuta, a potom sve zalijte belim vinom. Ostavite da se malo krčka, vodeći računa da ne zagori. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte i jednu kašiku brašna kako bi se sos zgusnuo. Krčkajte još par minuta, a zatim smanjite vatru i pospite susamom koji ste prethodno prepekli. Služite toplo uz salatu i prilog po želji. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari