Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Lignje na žaru

Lignje na žaru

Lignje na žaru

Lignje na žaru

Sastojci koji će vam biti potrebni:
1,2 kg svežih lignji
maslinovo ulje
so, biber

Priprema:
Sveže lignje za pečenje na žaru samo operite, ne čistite ih detaljno. Dobro ih posolite iznutra i spolja, i nakapajte maslinovim uljem. Duže krakove ugurajte u lignje kako ne bi propadali kroz rešetku, pa stavimo na žar. Dok se peku, pažljivo ih pritisnite kako bi iz njih izašla voda. Za vreme pečenja dobro je da ih povremeno prskate maslinovim uljem, pa sa spoljašnje strane neće biti presušene. Zavisno od veličine, lignje pecite 15 do 20 minuta. Gotove su kad se takozvani "brod" (prozirni deo) može lako izvući iz lignje. Gotove lignje servirajte uz kuvan krompir i salatu. Izvor: Stil magazin


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za lignje na žaru


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.