Sastojci koji će vam biti potrebni:
600 g lososa fileta, kašika posnog majoneza, glavica crnog luka, 50 g soje, 1 kg crvenog krompira, 200 g paradajza, zelena salata, maslinovo ulje, so, biber, peršun
Priprema:
Filete lososa sitno iseckajte i stavite u činiju sa sitno seckanim crnim lukom, komadićima soje, majonezom, solju, biberom i sitno seckanim peršunom. Masu dobro sjedinite, formirajte četiri pljeskavice i ispecite ih na maslinovom ulju. Oljuštite krompir, krupno ga izrendajte, ocedite od vode i začinite. U tiganju zagrejte ulje i spustite masu od kromira u gomilici da se prži oko deset minuta. Na gotovu slamu od krompira spustite pljeskavice pa preko poređajte kriške paradajza. Rernu zagrejte na 150 stepeni i stavite već pripremljene pljeskavice na slami da se zapeku oko pet minuta. Dekorišite zelenom salatom i peršunom. Izvor: Blic Žena
Click edit button to change this text.
Komentari
Komentari