Sastojci koji će vam biti potrebni za italijanske pljeskavice od lososa:
400 g fileta lososa, 150 g prezli, 100-120 g pirinča, 50 g kapara, 2 kašike peršuna, 50 ml majoneza, jaje, 4 kašike ulja, kašika maslinovog ulja, kašika limunovog soka, pola kašičice suvog estragona, so, biber
Priprema:
Skuvajte pirinač, pa ga začinite sitno seckanim peršunom, maslinovim uljem, limunovim sokom, dodajte pola kašičice soli i na vrh kašičice bibera. Filete lososa stavite u blender i usitnite. Dodajte 60 g prezli, majonez, umućeno jaje, kapar, estragon, malo soli i bibera. Sve dobro sjedinite, napravite 12 pljeskavica i uvaljajte ih u preostale prezle. U tiganju zagrejte ulje na umerenoj temperaturi i pržite pljeskavice po tri minuta na svakoj strani, dok ne dobiju zlatnožutu boju. Poslužite ih s pirinčem i ukrasite kolutovima limuna. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari