Sastojci koji će vam biti potrebni:
200 g slanih inćuna, kašika kapra, kašika vinskog sirćeta, kašika maslinovog ulja, 1 paradajz, kašičica origana, šaka rukole
Za salatu: 200 g kuvane hobotnice, kašičica kapara, 1/2 paradajza, 1 čen belog luka, kašika maslinovog ulja, so, biber, vinsko sirće, svež peršun, 1/2 limuna, nekoliko maslina
Priprema:
Rukolu operite, osušite je i rasporedite na tanjir. Preko rukole pospite kapar i paradajz isečen na kockice. Pomešajte vinsko sirće, maslinovo ulje i origano i time prelijte rukolu, a preko poređajte inćune. Kuvanu hobotnicu isecite na kolutove i pomešajte s kaprom, paradajzom seckanim na kockice i maslinama. Beli luk usitnite i pomešajte s uljem, sirćetom i seckanim peršunom. Posolite dresing po ukusu, dodajte biber, pa prelijte salatu i dobro promešajte. Ukrasite komadićima limuna. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari