Sastojci koji će vam biti potrebni za gurmanski riblji paprikaš:
1-1.5 kg mešane ribe, 1 kg luka, biber u zrnu, list lovora, 3 ljute papričice, 2 kašike paradajz-pirea, 3 dl belog vina, 1 dl ulja, aleva paprika, so, mleveni biber
Priprema:
Sitno iseckan luk propržite na ulju da potpuno omekša, dodajte biber u zrnu, lovorov list i ljutu papričicu iseckanu na komadiće. Sve to dinstajte oko sat vremena, uz dodavanje tople vode, tako da luk postane kašast. Posolite, promešajte i propasirajte. U propasiranu tečnost dodajte paradajz pire, iseckane papričice i vino. Kuvajte 15-20 minuta.
Dodajte krupno isečene komade ribe, ako je neophodno i malo vode (da riba ogrezne) i kuvajte još 20 minuta na laganoj vatri (bez mešanja, samo povremeno protresite). Na kraju dodajte mleveni biber i alevu papriku i kuvajte još 5-10 minuta. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari