Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 patlidžan, 1 tikvica, so, pola vezice peršuna, 4 tanke teleće šnicle (od 120 g), biber, 1 kašičica naribane kore od limuna, 2 kašike naribanog parmezana, 150 g sira taleggio (italijanski meki sir), 100 ml marsale (ili bujona), 150 ml bujona, 1 kašičica skroba
Priprema:
Operite i očistite patlidžan i tikvicu, a potom narežite na tanke ploške. Posolite patlidžan, ostavite da odstoji 20 minuta pa ga prosušite. Propržite pripremljeno povrće na 2 kašike ulja s obe strane. Ostavite da se osuši na kuhinjskom papiru. Operite pa naseckajte peršun.Izlupajte šnicle. Malo ih posolite i pobiberite.
Na svaki komad mesa stavite 2-3 režnja povrća. Na to stavite peršun, koru od limuna i parmezan. Narežite telaggio na ploške te raspodelite po tome. Čvrsto umotajte šnicle pa učvrstite čačkalicama.
Pržite smotuljke na 2 kašike vrućeg ulja 4-5 minuta. Sipajte marsalu i kuvajte oko 5 minuta. Zatim dospite bujon i ostavite da krčka 20 minuta.
Izvadite rolnice pa ih stavite na toplo. Sos redukujte 5 minuta. Razmutite skrob sa 1 kašikom vode, umešajte u sos i zakuvajte. Po želji ukrasite smotuljke začinskim biljem. Odličan prilog su njoki.Izvor: Lisa
Komentari
Komentari