Potrebno je:
2 čena belog luka
2 crna luka
kašičica bibera
kašika crvene mlevene paprike
2 kašičice mlevenog čilija
2 kašike smeđeg šećera
1 kg rebara u komadu
kašičica senfa
kašika kajenskog bibera (može i ljutkasta crvena mlevena paprika)
100 ml piva
4 kašike jabukovog sirćeta
4 kašike vorčester sosa
kašika tabasko sosa
4 kašike viskija
4 kašike ulja
Priprema:
Za marinadu oljuštite i sitno iseckajte jedan čen belog luka i jedan crni luk. Pomešajte sa biberom, mlevenom paprikom, kašicicom čilija i šećerom.
Rebra u jednom komadu operite, osušite i pomešajte sa marinadom. Pokrijte folijom i ostavite preko noći u frižideru.
Sledećeg dana, drugi čen belog luka i crni luk očistite i iseckajte. Pomešajte u šerpi sa kajenom, pivom, sirćetom, vorčester sosom, tabaskom, viskijem, uljem i kašičicom čilija. Oko 10 minuta lagano kuvajte, pa ostavite da se ohladi. Rernu zagrejte na 100 stepeni.
Meso namažite sa malo sosa od začina. Pleh prekrijte aluminijumskom folijom. Meso položite na to i pecite ga u rerni oko 2-3 sata. Na svaikh pola sata prelivajte sosom od začna i okrećite. Meso ostavite pokriveno oko 10 minuta, a zatim ga servirajte. Uz meso poslužite bareno povrće, pirinač ili salatu po želji. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari