Sastojci koji će vam biti potrebni:
600 g goveđih šnicli, 0,6 dl ulja, 1 dl supe, kašika koncentrata paradajza, glavica crnog luka, 100 g šampinjona, 1 šargarepa, 50 g obarenog graška
Priprema:
Meso dobro izlupajte, posolite, pobiberite i ostavite da odstoji. Na polovini pripremljenog ulja izdinstajte crni luk, dodajte šampinjone isečene na listiće i šargarepu isečenu na kockice. Povrće kratko propržite, dodajte grašak, posolite i dinstajte dok sva voda ne ispari. Dobijeni nadev rasporedite preko šnicli, uvijte ih u rolat i vežite kuhinjskim koncem. Rolatiće propržite na dobro zagrejanom ulju, nalijte supom, dodajte koncentrat paradajza, poklopite i pecite u zagrejanoj pećnici povremeno prelivajući sokom od pečenja. Desetak minuta pre kraja pečenja skinite poklopac da meso dobije rumenu koricu. Gotov rolat izvadite na kuhinjsku dasku, skinite konac i isecite ga na tanke šnite. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari