Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Pečena jaretina u rerni

Pečena jaretina u rerni

Pečena jaretina u rerni

Pečena jaretina u rerni

Sastojci koji će vam biti potrebni:
1,5 – 2,0 kg jaretine 100 ml maslinovo ulje, suncokretovo ulje, začin C, 200 ml sirćeta, so i biber listovi peršuna, belo suvo vino, pivo

Priprema:
U veću posudu sipajte maslinovog ulja, malo sirćeta, malo začina C, soli i bibera. Dobro izmešajte i dodajte meso. Meso dobro utrljajte i prelijte marinadom, stavite listove peršuna preko mesa i ostavite da odstoji preko noći. Marinirana jaretina treba da se lagano proprži u većem tiganju da dobije zlatno-žutu boju a zatim je prebacite u vatrostalnu činiju ili pleh i pecite u rerni na temperaturi od 200°C 1,5 h. Tokom pečenja povremeno prelivajte pečenje ostatkom marinade, kao i belim vinom i pivom. Jaretinu možete da poslužite uz pečeni krompir i sezonsku salatu. Pečena jaretina se poslužuje uz crno vino. Izvor: Lisa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za pečenu jaretina u rerni


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.