Sastojci koji će vam biti potrebni:
1,5 – 2,0 kg jaretine 100 ml maslinovo ulje, suncokretovo ulje, začin C, 200 ml sirćeta, so i biber listovi peršuna, belo suvo vino, pivo
Priprema:
U veću posudu sipajte maslinovog ulja, malo sirćeta, malo začina C, soli i bibera. Dobro izmešajte i dodajte meso. Meso dobro utrljajte i prelijte marinadom, stavite listove peršuna preko mesa i ostavite da odstoji preko noći. Marinirana jaretina treba da se lagano proprži u većem tiganju da dobije zlatno-žutu boju a zatim je prebacite u vatrostalnu činiju ili pleh i pecite u rerni na temperaturi od 200°C 1,5 h. Tokom pečenja povremeno prelivajte pečenje ostatkom marinade, kao i belim vinom i pivom. Jaretinu možete da poslužite uz pečeni krompir i sezonsku salatu. Pečena jaretina se poslužuje uz crno vino. Izvor: Lisa
Komentari
Komentari