Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 kg jagnjećeg mesa, 1 dl belog vina, 1 dl belog sirćeta, 4 grančice ruzmarina, nekoliko listića žalfije, 2 čena belog luka, 4 marinirana inćuna, 4 kašike ulja, so i biber. Za marinadu: 1 dl belog vina, 2 grančice ruzmarina, 0,5 dl ulja, 2 čena belog luka
Priprema:
Isecite meso na kocke i ostavite da se marinira preko noći u mešavini belog vina, ulja, ruzmarina i belog luka. Narednog dana iscedite meso i kratko propržite u dubokom tiganju sa 4 kašika ulja. Dodajte ruzmarin, žalfiju i beli luk, posolite i pobiberite. Potom prelijte vinom i sirćetom, kuvajte dok tečnost ne ispari, pa dolijte 1 dl kipuće vode, pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni oko 40 minuta na 180 stepeni. Po potrebi dolijte vodu. Pred kraj, uzmite nekoliko kašika sosa sa dna, sipajte u činiju, dodajte inćune koje ste prethodno isprali u toploj vodi, odvojite kosti, prelijte preko mesa. Pecite još 10 minuta. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari