Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Meso na mediteranski način

Meso na mediteranski način

Meso na mediteranski način

Meso na mediteranski način

Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 kg jagnjećeg mesa, 1 dl belog vina, 1 dl belog sirćeta, 4 grančice ruzmarina, nekoliko listića žalfije, 2 čena belog luka, 4 marinirana inćuna, 4 kašike ulja, so i biber. Za marinadu: 1 dl belog vina, 2 grančice ruzmarina, 0,5 dl ulja, 2 čena belog luka

Priprema:
Isecite meso na kocke i ostavite da se marinira preko noći u mešavini belog vina, ulja, ruzmarina i belog luka. Narednog dana iscedite meso i kratko propržite u dubokom tiganju sa 4 kašika ulja. Dodajte ruzmarin, žalfiju i beli luk, posolite i pobiberite. Potom prelijte vinom i sirćetom, kuvajte dok tečnost ne ispari, pa dolijte 1 dl kipuće vode, pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni oko 40 minuta na 180 stepeni. Po potrebi dolijte vodu. Pred kraj, uzmite nekoliko kašika sosa sa dna, sipajte u činiju, dodajte inćune koje ste prethodno isprali u toploj vodi, odvojite kosti, prelijte preko mesa. Pecite još 10 minuta. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za meso na mediteranski način


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.