Sastojci koji će vam biti potrebni:
400 g mešanog mlevenog mesa, 2 čena belog luka, 1 glavica crnog luka, 300 g krompira, 1 jaje, 1 kašičica praška za pecivo, 2 kašike prezli, ½ šolje kisele vode, ulje, so, biber
Priprema:
Krompir najpre dobro operite, zatim ogulite i ostavite da odstoji u vodi pola sata. Ocedite ga od vode pa ga narendajte na sitnije rende. Crni i beli luk takođe očistite, pa pomešajte sa mlevenim mesom i krompirom. Dobijenoj smesi dodajte 1/3 šolje ulja, kiselu vodu, jaje i posolite po ukusu. Ostavite smesu da odstoji u frižideru bar pola sata. Vlažnim rukama oblikujte ćufte, potom ih propržite sa svih strana na vrelom ulju da dobiju rumenu boju. Izvadite ih i ostavite na ubrus kako bi se ocedile od viška masnoće. Služite uz prilog po želji. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari