Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Marinirana junetina u sosu od povrća

Marinirana junetina u sosu od povrća

Marinirana junetina u sosu od povrća

Marinirana junetina u sosu od povrća

Sastojci koji će vam biti potrebni:
1,5 kg junetineu komadu
1,5 l vode
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 srednji celer
1-2 štapića korena peršuna
1 list lovora
2-3 kašičice soli
1 prstohvat bibera
50 ml belog vina
50 ml vinskog sirćeta

I još:
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika paradajz soka
2-3 čena belog luka
biber
ruzmarin
topla voda

Priprema:
Stavite vodu sa solju da provri. Sklonite sa vatre i dodajte crni luk, celer, šargarepu i peršun isečen na kockice. Beli luk izgnječite, dodajte lovorov list i biber, pa poklopite posudu. Ostavite da se ohladi, pa dodajte vino i sirće. Junetinu stavite u činiju, prelijte ovom marinadom i ostavite u frižideru 24 sata. Zagrejte maslinovo ulje i pecite oceđeno meso dok ne porumeni sa svih strana. Dodajte malo tople vode i poklopite. Stavite u posudu i pecite dva sata u rerni. Povrće ocedite iz marinade i kuvajte. Kada je gotovo, izblendirajte ga, pa mu dodajte biber, paradajz, izgnječeni beli luk, maslinovo ulje i vode po želji. Razredite dovoljno da možete da prelijete meso. Prelijte i ostavite da se zapeče još desetak minuta. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za mariniranu junetinu u sosu od povrća


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.